Et jordvarmeanlæg er både en miljøvenlig og effektiv opvarmningsløsning, der nemt og smart kan udnytte den eksisterende varme der er i jorden omkring din bolig, og omdanner den til varme du kan bruge til at opvarme dit hjem og brugsvand. 

Vi specialiserer os i varmeanlæg, og kan i den forbindelse tilbyde levering og installation af jordvarmeanlæg i Holstebro, og dækker i det hele taget hele Midtjylland. 

Vi leverer og monterer i hele Midtjylland

Hvad er et jordvarmeanlæg, og hvordan fungerer det

Jordvarme er en bæredygtig energi- og opvarmningsløsning, der drager fordel af jordens naturlige varme. Et jordvarmeanlæg tager varme og energi fra jorden udenfor din bolig, og konverterer den til varmeenergi, som effektivt opvarmer både luft og brugsvand i dit hjem.

Opbygningen og hvordan anlægget fungerer, omfatter en nedgravet varmeslange der kan placeres både horisontalt eller vertikalt i haven udenfor boligen, der kobles til selve varmepumpen i hjemmet. Varmen ledes altså ind til varmepumpen gennem de nedgravede slanger, og distribueres derefter indendørs. 

De to hoveddele der omdanner energien i jorden til varme og varmt brugsvand, er derfor følgende:

 1. Jordslangen der graves ned i haven
 2. Selve varmepumpen der placeres i eller på huset 

Helt kort og godt kan anlægget bruges effektivt i rigtig mange tilfælde og scenarier. Selv i mindre solrige eller kolde forhold, kan et jordvarmeanlæg oplagre energi og konvertere til varme. Et jordvarmeanlæg er ofte bedst egnet som den primære varmekilde til større huse med større have arealer. Søger du en varmekilde til parcelhuse eller sommerhuse, anbefaler vi vores varmepumper

Oplev fordelene med et jordvarmeanlæg

Anskaffer du dig et jordvarmeanlæg, indebærer det en række fordele, heriblandt energibesparelser. Du kan blandt andet forvente:

Lav vedligeholdelse: Det rare ved dette varmeanlæg er de kræver en meget lille, til næsten ingen vedligeholdelse, sammenlignet med andre varmekilder.

 • Energibesparelser:
  Har du før haft mere traditionelle opvarmningsmetoder, og skifter nu til jordvarme, vil du opleve en signifikant reducering i dine energiomkostninger. Jordvarme er altså en større initiativinvestering, men vil på sigt tjene sig ind. 
   
 • Konsekvent og effektiv opvarmning:
  Jordvarme kan uden problemer udnytte jordens konstante temperatur året rundt. Du får derfor eliminereret svingninger i din opvarmning.
   
 • Et miljøvenligt alternativ:
  Med jordvarme gør du også en god gerning for bæredygtighed. Du kan være med til at reducerer afhængigheden af fossile brændstoffer og mindske udledning af drivhusgasser.
   
 • En langsigtet investering:
  Af vores jordvarmepumper udbyder vi modeller der er anerkendte for dets høje kvalitet. Du får som tidligere beskrevet et anlæg der på sigt tjener sig ind via lave elregninger, men også anlæg med meget høj levetid. Vores varmepumper holder i utrolig lang tid, og har typisk en levetid på ca. 25 år. 

Kontakt os i dag

Er du på udkig efter både en konsekvent, effektiv og grønnere opvarmningsløsning til større arealer, kan vi hos Agerfeld VVS, Smede & Maskinforretning A/S både stå for levering og installation af jordvarmeanlæg. Har du nogle spørgsmål hører vi gerne fra dig på 97 43 82 00 eller på info@agerfeld-smede.dk, og står også altid klar med et uforpligtende tilbud. 

Kontakt os her